Teatar - predškolci (Klasa Sena Đorović i Ana Franić)
Slider
 INFORMACIJEPRIJAVE060 085 86 86

Teatar predškolci

(Klasa Sena Đorović i Ana Franić)

Za uzrast 5 i 6 godina

U potrazi ste za najadekvatnijom aktivnošću za vaše mališane koja će im najbolje pomoći u psihofizičkom i socijalnom razvoju? Naš program je idealan odgovor za vaše potrebe. Na časovima glume mališani će kroz razne metode rada i igre, otkrivati svet glume i mašte, koja je sigurno u ovom periodu najrazvijeniji alat kod dece. Kako je rekao Ajnštajn ,,Mašta je važnija od znanja. Znanje je ograničeno, a mašta obuhvata celi svet!" Deca upravo sa svojom maštom otkrivaju potpuno nove svetove, kroz koje ih vode Sena Đorović, Anja Mandić, Biljana Todorović i Saša Đurađević.

Uz mnogo igre i kreativnosti najmlađi polaznici će sticati samopouzdanje, učiti, graditi svoju ličnost, oslobađati se, raditi na koordinaciji i artikulaciji kako govora, tako i svog tela. Širok je spektar sposobnosti koje gluma razvija - fizičke, motoričke, mentalne i emocionalne. Na časovima glume polaznici će postupno otkrivati elemente improvizovane igre i izvršavanje određenih scenskih zadataka. Radiće na koncentraciji, timskom duhu, disciplini, odnosu prema publici i mnogim drugim aspektima... Sjajna podloga i priprema za osnovnu školu, kao i za nastavak bavljenja glumom u našoj školi kroz kompleksniji program, gde će biti uključeni uz časove glume i novi stručni predmeti (scenski govor i tehnika glasa, scenske igre i scenski pokret, lutkarstvo)

Polaznici će takođe raditi i pred kamerom. Kamera kao potpuno drugačije sredstvo komunikacije sa publikom od scene uči nas sasvim novim metodama i prikazuje nas u potpuno drugačijem svetlu. Predmet čiju smo važnost prvi shvatili i uprkos ogromnom izazovu uveli u školu u redovan program, do sada nijedna škola niti akademija nije uvrstila ovaj predmet - gluma pred kamerom. Na taj način mališani će se prvi put susresti sa kamerom, sa kojom ćemo zabeležiti neke od vežbi i prikazati ih na velikom filmskom platnu, zajedno sa drugim vežbama koje će izvesti uživo na sceni na javnom času.

Svaki semestar, polugodište, nakon četiri programa od četiri nedelje, završava se JAVNIM ČASOM na Velikoj sceni ’’Teatra 78’’. Tu ćemo prikazati najvažnije i najreprezentativnije delove rada.

Nastava je radnim danima.

Program obuhvata 4 termina (od 1h), u četiri nedelje, odnosno 16 termina (16h) za ceo semestar, polugodište.

Cena programa za četiri nedelje i fond od 4 termina iznosi 4.500 dinara.

  • 20% popusta na članarine po osobi za polaznike iz iste porodice
  • 5% popusta za uplatu polugodišta u celosti

Gluma i stručni predmeti:

Asistent:

Režiser i saradnik na nastavi:

Kreator programa i Producent:

Škola glume i režije

Informacije

Telefon:
+381 60 0858686

Pratite nas