Online Standard - osnovci (Klasa Andrijana Đorđević)
Slider
 INFORMACIJEPRIJAVE+381 60 085 86 86

Online Standard - osnovci

(Klasa Andrijana Đorđević)

Za uzrast osnovne škole

SRBIJA

Svaki semestar, polugodište, završava se UŽIVO ONLINE JAVNIM ČASOM koji je poseban doživljaj za sve učesnike, kako polaznike tako i za naše predavače i vašu ONLINE publiku koja je tu da nas sa svih meridijana podrži u našem radu i stvaralaštvu.

Na JAVNOM UŽIVO ONLINE ČASU pored glumačkih zadataka polaznici će prikazati i stečeno znanje u stručnim predmetima : scenski govor, tehnika glasa, scenske igre i scenski pokret, lutkarstvo kao i gluma pred kamerom, gde ćemo rezultat prikazati putem ONLINE aplikacije, vašoj ONLINE publici i sve to uživo kao da smo u Teatru.

Predmet gluma pred kamerom ne postoji na akademijama, prvi smo u Srbiji shvatili važnost tog predmeta i uvrstali ga u program.

Navedeni stručni predmeti su sastavni deo programa svake glumačke akademije i zbog toga su bitni za svakog polaznika.

Najveći broj kandidata se tek na prijemnom ispitu iz glume prvi put susreće sa stručnim predmetima. To nije i slučaj sa našim polaznicima. Oni dolaze na prijemni ispit upoznati, spremni i u prednosti nad ostalim kandidatima. Dobar deo bodova na prijemnom ispitom upravo donose stručni predmeti. S obzirom da smo se i sami našli u toj situaciji, poznato nam je koliko bi bilo lakše proći kroz prijemni kada ste to već sve pripremali, radili i vežbali.

Pored redovnog ONLINE programa uz pomoć kojeg naši polaznici grade svoje iskustvo i samopouzdanje, imaju kasnije i priliku da sve to primene u praksi odnosno u predstavama i filmovima naše produkcije!

Online program obuhvata 8 časova (45 min.), 4 dvočasa (90 min.) u četiri nedelje, odnosno 32 časa, 16 dvočasa za ceo semestar, polugodište.

Cena online programa za četiri nedelje i fond od 8 časova, 4 dvočasa iznosi 4.200 dinara sa uračunatim PDV-om.

Odnosno cena po školskom času iznosi 525 dinara a uključuje rad na mesečnom nivou sa 3 eminentna predavača, što nas čini najpovoljnijom školom u zemlji sa najboljom ponudom.

  • 10% popusta na članarine po osobi za polaznike iz iste porodice
  • 5% popusta za uplatu polugodišta u celosti

Nastava je vikendom.

PREDMETI:

Gluma

Časovi glume kao i do sada prate program fakulteta, a to je rad na oslobađanju, liku, žanru, stilu... Pored toga zbog prirode online nastave radi se na različitim vidovima izražavanja kroz upotrebu različitih medija. Novo vreme donosi nove stvari i nove promene. Na prvi pogled ih ne prihvatamo i odbijamo, a onda shvatimo da se promene ne treba plašiti i odbijati je, već naučiti da je prihvatimo i izvučemo iz nje sve prednosti i koristi koje nam donosi. U ovom slučaju to su časovi online glume. Uz stručne profesore, čućete i naučiti jako korisne stvari vezane za glumački zanat.

Na ovim casovima obrađuju se individualne ili duo scene sa fokusom na razvijanje glumačkih veština pred kamerom. Dodatni zadatak je osmišljavanje kratkog filma, gde se polaznici, pored glume, upoznaju i sa drugim filmskim delatnostima (režija, dramaturgija, montaža, scenografija, kostim...). Predavač: 

Gluma pred kamerom

Gluma pred kamerom ima poseban zadatak da vas nauči kako da sitnim postupcima, mimikom lica, pogledima i što je najbitnije jakom unutrašnjom radnjom preneste publici najtananije emocije i osećaje.

Upoznavanje polaznika sa upotrebom glumačkih sredstava u različitim planovima (total, polukrupni, krupni...), umeće kadriranja, oslobađanje pred kamerom. Predavač:

Dikcija

Za svakog glumca preko potrebna veština, na razvoju te veštine kao i samog govornog aparata radićemo kroz različite dikcijske vežbe, poeziju, besede... Vežbanje govornog aparata za rad pred kamerom (brzalice, razbrajalice).

Poseban akcenat je na poeziji i osvajanju govornje radnje. Pored govora, fokus je i na pevanju i oslobađanju glasa.

Preduslov za dobrog glumca je da nauči pravilno da govori i da dobro artikuliše svaku reč i svako slovo. A to se postiže radom i trudom, sa vežbama na časovima dikcije, odnosno scenskom govoru. Predavač: 

Režiser i saradnik na nastavi:

Kreator programa i Producent:

Nela Mihajlović


Olga Odanović


Anja Mandić


Zorana Bećić


Škola glume i režije

Informacije

Telefon:
+381 60 0858686

Pratite nas