Online Master - osnovci (Klasa Ljiljana Blagojević i Marko Janketić)
Slider
Slider
 INFORMACIJEPRIJAVE+381 60 085 86 82

Online Master - osnovci

(Klasa Ljiljana Blagojević i Marko Janketić)

Za uzrast od 7 do 14 godina

SRBIJA, REGION (CG, BiH), EVROPA

Uz onlajn – uživo interaktivan program naše škole, polaznici će svoje vreme kod kuće provoditi na kvalitetan, zabavno-edukativni način, koji će im pomoći u psihofizičkom i socijalnom razvoju i uz koji će razumeti i savladati prve korake glume. Program je prilagođen semestru i uzrastu i namenjen je polaznicima koji se nisu do sada sustretali sa časovima glume kao i polaznicima koji žele da nastave da se edukuju. Kroz ove časove negovaćemo kulturu, tradiciju i jezik.

Online Master paket je najkompleksniji, sadrži 8 predmeta (dve glume - dva predavača glume i sedam stručnih predmeta): gluma 1, gluma 2, gluma pred kamerom, scenski govor – dikcija, tehnika glasa i pevanje i scenske igre (ples), gluma na engleskom, istorija pozorišta i istorija filma. Stručni predmeti su veoma važni za rad na sebi kao i bavljenje glumom. Svaki predmet ima svog zasebnog, eminentnog predavača (ukupno 9 predavača za I semestar) koji svakom polaznaku pristupa individualno. Veliki broj predavača su i dugogodišnji predavači na dramskim akademijama. (više o fondu časova i članarini možete naći u uokvirenom tekstu na ovoj stranici. O programu, predavačima i predmetima možete pročitati dalje u tekstu).

Da bismo razumeli druge prvo moramo razumeti sebe, zato je tema rada prvog semestra - ja u datim okolnostima. U prvom semestru, kroz razne metode rada i igre, otkrivaćemo svet glume i mašte. Polaznici će uz naše časove sticati samopouzdanje, raditi na koncentraciji, oslobađati se, raditi na koordinaciji i artikulaciji govora, tehnici glasa i disanja, kao i javnom nastupu i edukovati se o pozorištu, filmu kao i raznim plesnim igrama. Radimo na osvešćivanju sebe, svojih postupaka, učimo osnove i tehnike glume uz raznovrsne zadatke i pravimo prvi korak, da bismo dalje u naprednijem i zahtevnijem semestru bili spremni za različite karaktere i likove. Nakon dobrih postavljenih temelja, spremi smo za nova saznanja koje će sa nama deliti novi predavači.

Tema rada drugog semestra - rad na liku. Šta je to skica lika, odakle polazimo kada kreiramo neki lik, gde sve pronalazimo inspiraciju i mnoga druga pitanja na koja tražimo odgovore saznajemo kroz drugi semestar. Prošlo je dva semestra i godinu dana procesa rada, iza sebe imamo dva potpuno različita, a jako ozbiljna Javna časa i vreme je za korak dalje i treći semestar gde nas očekuje rad sa novim predavačima.

Tema trećeg semestra – rad na žanrovima i stilovima. Obrađujemo dijalog, bavimo se scenama kroz razne žanrove i stilove koje obogaćujemo veštinama koje smo savladali kroz prethodna dva semestra.

Svaki semestar, nakon pet programa od po četiri nedelje završava se UŽIVO ONLINE JAVNIM ČASOM gde će polaznici prikazati putem online aplikacije stečeno znanje publici. To je poseban doživljaj za sve učesnike, kako polaznike tako i za naše predavače i vašu online publiku, koja je tu da nas sa svih meridijana podrži u našem radu i stvaralaštvu.

(klikom na plavi tekst možete pogledati video)

Online Master paket obuhvata program od 8 predmeta, rad sa 9 predavača (gluma 1, gluma 2, gluma pred kamerom, scenski govor – dikcija, tehnika glasa i pevanje i scenske igre (ples), gluma na engleskom, istorija pozorišta i istorija filma ) i fond od 10 dvočasa (90 min.) u četiri nedelje, odnosno 40 dvočasa za ceo semestar, polugodište.

Cena programa za četiri nedelje i fond od 10 dvočasa iznosi sa uračunatim PDV-om 11.700 dinara ili 99 eura.

Odnosno cena po školskom času iznosi 585 dinara ili 4,95 eura , a uključuje rad na mesečnom nivou sa 9 najeminentnijih predavača, što nas čini najpovoljnijom školom u regionu sa najboljom ponudom.

Nastava je vikendom.

10% popusta na članarine po osobi za polaznike iz iste porodice
5% popusta za uplatu polugodišta u celosti

PREDMETI I PREDAVAČI

Gluma

Širok je spektar sposobnosti koje gluma razvija - fizičke, motoričke, mentalne i emocionalne. Na časovima glume, u prvom semestru, kroz razne vežbe, improvizovane interaktivne igre i tekstove upoznajemo i osveščujemo sebe i učimo da analiziramo i razumemo druge – što je jako bitno u razvoju svakog deteta. Bavimo se fizičkom radnjom i postupcima, otkrivamo kako određene okolnosti i situacije deluju na našu radnju. Upoznajemo se sa govornom radnjom i kako ona utiče na smisao teksta. Učimo da prenesemo jasnu misao koju ćemo izgovoriti artikulisano, jasno i glasno i uverljivo. Uz ovaj predmet ćemo savladati osnovne veštine i tehnike glume koje će nam ujedno i pomoći da se pravilo razvijamo i mislimo.

Predavač:
(klikom na ime možete pročitati biografiju predavača)

Gluma pred kamerom

Prvi smo u Srbiji shvatili važnost ovog predmeta i uvrstali ga u program.
Ovaj predmet ima poseban zadatak da nas nauči kako da sitnim postupcima, mimikom lica, pogledima i što je najbitnije jakom unutrašnjom radnjom prenesmo publici emocije, dok pozorište iziskuje “široku” igru, igru punog glasa i velike energije. Na ovim časovima upoznajemo se sa upotrebom glumačkih sredstava u različitim planovima (total, polukrupni,krupni…) bavimo se i drugim filmskim delatnostima (režija, dramaturgija, montaža, scenografija, kostim...) i snimamo vežbe pred kamerom.

Predavač:
(klikom na ime možete pročitati biografiju predavača)

Scenski govor (Dikcija)

Ovo je najbitniji predmet posle glume zato što je vezan za govor. Preduslov za dobrog glumca je da nauči pravilno da govori i da dobro artikuliše svaku reč i svako slovo i upravo u tome nam pomažu časovi scenskog govora. Kroz vežbe disanja, brzalice, poeziju, besede… i interaktivan individualan rad predavača i polaznika, naučićemo pravilo da akcentujemo i artikulišemmo svaku reč kao i da odredimo misaone celine. Uz pomoć dikcijskih elemenata razumećemo i prirodno izgovoriti svaki tekst.

Predavač:
(klikom na ime možete pročitati biografiju predavača)

Tehnika glasa i Pevanje

Jedno od najvažnijih sredstava koje glumac koristi jeste njegov glas. Kako bismo bili dovoljno ozvučeni i naučili da pravilno koristimo glas - da ne bi došlo do toga da oštetimo svoje glasne žice, promuknemo ili ostanamo bez glasa, upravo na ovom predmetu radimo razne tehnike uz koje ćemo to i savladati. Pored raznih vežbi koje će nam pomoći u tome radićemo i na pevanju uz glumački izdraz, a pevanje je složena umetnost koja zahteva posebnu tehniku - tehniku disanja. Ona je neophodna za pevanje. Pravilno disanje je vrlo bitno za svakog glumca i sa zdravstvenog aspekta u svačijem životu.

Predavač:
(klikom na ime možete pročitati biografiju predavača)

Scenske igre i Scenski pokret (Ples)

Scenske igre i pokret će pomoći polaznicima da oslobode svoje telo i da u potpunosti osete timski rad. Radićemo na koordinaciji, tempu, ritmu, držanju, odnosno stavu na sceni kao i kreirati kratke plesačke etide na zadatu muziku i izučavati klasične, nacionalne, latino i moderne plesove kroz glumački zadatak.

Predavač:
(klikom na ime možete pročitati biografiju predavača)

Gluma na engleskom jeziku

Ovaj predmet smo uvrstili u naš program jer smo shvatili njegovu važnost. Polaznici se kroz ovaj predmet oslobađaju da govore i na engleskom jeziku, takođe može biti dragocen i zbog stranih produkcija i kastinga za profesionalne projekte. Savladavamo izgovor i pravilo akcentovanje kroz brzalice i dramske tekstove individualnim interaktivnim pristupom predavača i polaznika u odnosu na nivo znanja engleskog jezika samog polazika.

Predavač:
(klikom na ime možete pročitati biografiju predavača)

Istorija pozorišta

Istorija i razvoj pozorišta od stare Grčke do danas, prilagođena uzrastu i interesovanjima polaznika. Kako se gluma razvijala i kako su se sami glumci razvijali i napredovali, kroz dugi niz godina, učimo na ovom predmetu. Ovaj predmet pored upoznavanja istorije pozorišta i drame širi obrazovanje i kulturu, a može biti i od velikog značaja za lakše savlađivanje materije na časovima glume. Verovatno u drugim školama niste imali toliko prilike da pričate o tekstovima koje radite, ovde ćete imati stručnog pedagoga koji će Vas upoznati sa datim tekstom, njegovim piscem i epohom.

Predavač:
(klikom na ime možete pročitati biografiju predavača)

Istorija filma

Od prvih slika na zidovima pećine preko nastanka fotografije pa sve do crvenog tepiha, prošetaćemo se kroz najzanimljivije periode filmske umetnosti. Pregled istorije filma (sa teorijom filma) od nastanka do danas, kroz interaktivni radioničarski pristup, polaznici će naučiti osnovne činjenice o filmu, ali i raširiti kreativne domete kroz glumačke igre na ovom predmetu.

Predavač:
(klikom na ime možete pročitati biografiju predavača)

Kreator programa:

Radionice:

Nela Mihajlović


Olga Odanović


Anja Mandić


Zorana Bećić


Škola glume i režije

Informacije

Telefon:
+381 60 0858686

Pratite nas