Škola glume i režije

Škola glume i režije

Škola glume, filmske i pozorišne režije ''Prvi koraci'' osnovana je 16. novembra 2013. godine. Nije nam dugo trebalo da se istaknemo.

A evo i kako.

Originalni smo i jedinstveni u regionu po svom programu koji je namenjen za uzrast od 5 do 30 godina. U našoj školi dobijate najveći fond časova sa 40 najeminentnijih predavača u Srbiji. Uz to je i cena takođe pristupačna i iznosi samo od 292 dinara po školskom času. Navedeni program preuzet je sa dramske akademije, po kom polaznici pored časova glume imaju i predmete: gluma pred kamerom, scenski govor (dikcija), tehnika glasa i pevanje, scenske igre (ples), scenski pokret, gluma na engleskom, akrobatika i scenke borbe, lutkarstvo, istorija pozorišta, istorija filma, gledanje filma,  a imamo i smerove: javni nastup, filmska i TV režija, pozorišna režija.

Svaki predmet ima zasebnog stručnog predavača baš za tu oblast. U pitanju je čitav tim profesionalaca, ukupno imamo 40 predavača, koji su završili umetničke akademije, a mnogi od njih su i aktivni fakultetski profesori za svoju oblast. Svi koji su zainteresovani da nastave s obrazovanjem i na dramskoj akademiji imaju više nego odličnu podlogu, pripremu i podršku predavača. Zbog toga naši polaznici s uspehom upisuju svake godine dramske akademije u Beogradu, Novom Sadu, Banja Luci i Cetinju. Do sada imamo preko 150 studenata.

Naša škola pored smera gluma nudi i smerove javnog nastupa, filmske i TV režije kao i pozorišne režije. Ta činjenica je vrlo bitna kako za glumce, tako i za reditelje. Polaznici glume imaju privilegiju da ukoliko žele učestvuju u predstavama i filmovima svojih kolega. Za svakodnevne individualne ili kolektivne probe obezbedili smo im i prostor koji mogu slobodno da koriste.

Početkom 2020. godine krenuli smo u izradu projekta ONLINE nastave i to za sve predmete koji se inače pohađaju u školi. Uspeli smo u aprilu 2020 da realizujemo projekat , održimo pun fond časova putem ONLINE nastave. Časovi su protekli sa puno interakcije, obrađen je kompletan program na zadovoljstvo polaznika i predavača. Na kraju programa održali smo naš prvi ONLINE JAVNI ČAS.

Sa nama su na ONLINE PROGRAMU sledeći predavači:

Nebojša Dugalić, Ljiljana Blagojević, Nebojša Ilić, Milica Mihajlović, Igor Đorđević, Andjelka Prpić, Nela Mihailović, Gordan Kičić, Ivan Jevtović, Andrej Šepetkovski, Ana Franić, Kalina Kovačević, Stevan Pijale, Tijana Maksimović, Miljana Gavrilović, Kristina Jovanović, Dijana Marković, Stojan Đorđević, Tamara Antonijević, Marija Pešić, Mina Aleksić, Oleg Jeknić, Ksenija Krnajski, Saša Đurašević, Nemanja Stanković, Marijana Dugalić, Andriana Đordjević i Ružica Selenić.

Sva ova navedena imena nam potvrdjuju da smo osmislili jedan kvalitetan program koji je od danas dostupan svim našim polaznicima ma gde god oni živeli u našoj zemlji i svetu.

Pored sjajnih uslova i programa, kao i predavača, imamo i sopstvenu produkciju koja svake sezone izbacuje samostalne projekte - repertoarske predstave, ali i filmove! Takođe smo povezani sa svim važnim produkcijama koje redovno biraju naše polaznike za razne filmske i televizijske projekte (domaći i strani filmovi, tv serije, tv reklame...) i do sada je preko 500 naših polaznika angažovano u profesionalnim projektima.

U prethodnim godnama imali smo tu čast da svojim radom i doprinosom našu školu obogate predavači Milorad Mandić Manda, Nebojša Glogovac, Dragan Mićanović, Nataša Tapušković kao i Ivan Bekjarev i Katarina Gojković.

NAŠ PROSTOR

Dramska škola “Prvi koraci” nalazi se u samom centru Beograda. Za potrebe časova koristimo veliku scenu, malu scenu, plesnu salu i studio u ’’Teatru 78’’, Resavska 78. Studio je na raspolaganju našim polaznicima svakoga dana za individualne i kolektivne probe.

Verujemo da ćete i Vi učiniti svoje prve korake upravo sa nama! Čekamo Vas!

Škola glume i režije

Informacije

Telefon:
+381 60 0858686

Pratite nas