Škola glume i režije
Slider

Škola glume i režije

Škola glume, filmske i pozorišne režije ''Prvi koraci'' osnovana je 16. novembra 2013. godine. Nije nam dugo trebalo da se istaknemo.

A evo i kako.

Jedinstveni smo u regionu po svom programu koji je namenjen za uzrast od 5 do 25 godina. U našoj školi dobijate najveći fond časova sa 30 najeminentnijih predavača u Srbiji. Uz to je i cena takođe pristupačna i iznosi samo od 250 dinara po školskom času. Navedeni program preuzet je sa dramske akademije, po kom polaznici pored časova glume imaju i predmete: scenski govor, tehnika glasa, scenske igre, scenski pokret, akrobatika i scenke borbe, gluma pred kamerom, lutkarstvo, istorija pozorišta, istorija filma, a imamo i smerove: javni nastup, filmska i TV režija, pozorišna režija.

Svaki predmet ima zasebnog stručnog predavača baš za tu oblast. U pitanju je čitav tim profesionalaca, ukupno imamo 30 predavača, koji su završili umetničke akademije, a mnogi od njih su i aktivni fakultetski profesori za svoju oblast. Svi koji su zainteresovani da nastave s obrazovanjem i na dramskoj akademiji imaju više nego odličnu podlogu, pripremu i podršku predavača. Zbog toga naši polaznici s uspehom upisuju svake godine dramske akademije u Beogradu, Novom Sadu, Banja Luci. Do sada imamo preko 70 studenata.

Naša škola pored smera gluma nudi i smerove javnog nastupa, filmske i TV režije kao i pozorišne režije. Ta činjenica je vrlo bitna kako za glumce, tako i za reditelje. Polaznici glume imaju privilegiju da ukoliko žele učestvuju u predstavama i filmovima svojih kolega. Za svakodnevne individualne ili kolektivne probe obezbedili smo im i prostor koji mogu slobodno da koriste.

Početkom 2020. godine krenuli smo u izradu projekta ONLINE nastave i to za sve predmete koji se inače pohađaju u školi. Uspeli smo u aprilu 2020 da realizujemo projekat , održimo pun fond časova putem ONLINE nastave. Časovi su protekli sa puno interakcije, obrađen je kompletan program na zadovoljstvo polaznika i predavača. Na kraju programa održali smo naš prvi ONLINE JAVNI ČAS.

Sa nama su na ONLINE PROGRAMU sledeći predavači:

Sloboda Mićalović, Igor Đorđević, Andjelka Prpić, Nela Mihailović,Gordan Kičić, Kalina Kovačević, Dijana Marković, Žarko Stepanov, Stevan Pijale, Tamara Antonijević, Marija Pešić, Mina Aleksić, Saša Đurašević,Stojan Đorđević, Marijana Dugalić, Andriana Đordjević i Isidora Građanin.

Sva ova navedena imena nam potvrdjuje da smo osmilili jedan kvalitetan program koji je od danas dostupan svim našim polaznicima ma gde god oni živeli u našoj zemlji t.j u svetu.

Pored sjajnih uslova i programa, kao i predavača, imamo i sopstvenu produkciju koja svake sezone izbacuje samostalne projekte - repertoarske predstave, ali i filmove! Takođe smo povezani sa svim važnim produkcijama koje redovno biraju naše polaznike za razne filmske i televizijske projekte (domaći i strani filmovi, tv serije, tv reklame...).

U prethodnim godnama imali smo tu čast da svojim radom i doprinosom našu školu obogate predavači Milorad Mandić Manda, Nebojša Glogovac, Dragan Mićanović, Nataša Tapušković kao i Ivan Bekjarev i Katarina Gojković.

NAŠ PROSTOR Dramska škola “Prvi koraci” nalazi se u samom centru Beograda. Za potrebe časova koristimo veliku scenu, malu scenu, plesnu salu i studio u ’’Teatru 78’’, Resavska 78. Studio je na raspolaganju našim polaznicima svakoga dana za individualne i kolektivne probe.

Verujemo da ćete i Vi učiniti svoje prve korake upravo sa nama! Čekamo Vas!

Lokacija

Škola glume i režije

Resavska 78, 11 000 Beograd

Informacije

Telefon:

+381 (0)60 085-86-86

Pratite nas