TIJANA MAKSIMOVIĆ

Tijana Maksimović

SCENSKI GOVOR (DIKCIJA)

Tijana Maksimović

Tijana Maksimovic je rodjena 22.02.1994. u Kraljevu. Vec tamo je imala svoj prvi susret sa kamerom kao i pozorisnim daskama Kraljevackog pozorista. Sa 7 godina se seli u Beograd i ubrzo upisuje skolu glume u kojoj ostaje do fakulteta. Dve godine je studirala zurnalistiku na Fakultetu Politickih nauka, pre nego sto je upisala i zavrsila glumu u klasi profesora Ivana Jevtovica, Univerziteta Sinergija. Zavrsila je i master studije na FONu, sa master tezom u oblasti retorike.

Na studijama se isticala u dikciji, te je dve godine bila saradnik u nastavi prof. Radovanu Knezevicu na predmetu Scenski govor. Igrala je u pozoristu “Bosko Buha“ pre fakulteta, u predstavama “Pazi vamo“ i “Skola rokenrola“. Tokom studija u jos nekoliko (“Ko je ugasio svetlo“, mjuzikl “Kosa“, “U potpalublju“). Diplomirala je sa monodramom “Mila“ i predstavom “Ovo je nasa mladost“. Trenutno je clan pozorisne trupe, sa kojom igra nekoliko decjih predstava.

Snimila je mnostvo muzickih spotova i reklama. Pojavila se u serijama “Neki bolji ljudi“, “Vojna Akademija“, “Drzavni sluzbenik“, “Urgentni centar“, “Kamiondzije“, “Jugoslovenka“, kao i u “Igri sudbine“ gde ima zapazenu ulogu.

Škola glume i režije

Informacije

Telefon:
+381 60 0858686

Pratite nas