STOJAN ĐORĐEVIĆ

Stojan Đorđević

ISTORIJA FILMA I ASISTENT KLASE

Stojan Đorđević

Stojan Đorđević rođen je u Kragujevcu 1988. godine gde je i završio osnovnu školu i Prvu kragujevačku gimnaziju, a 2007. godine upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek gluma, kod profesora Dragana Petrovića Peleta.

Pre upisa na fakultet dvanaest godina se amaterski bavio glumom, prvo u dečjoj radionici, a kasnije u dramskom studiju Doma omladine.

Pored glume, u Domu omladine je pohađao i filmsku radionicu u kojoj je bio jedan od osnivača, a kasnije i predavač na kursu animiranog filma. Tokom studija je snimio nekoliko studentskih filmova, a krajem druge godine dobio i prvi profesionalni angažman u Beogradskom dramskom pozorištu. Nakon toga nastavlja rad na ulogama u većini beogradskih pozorišta.

Diplomirao je 2011. godine sa predstavom „Neke devojke“, a na Fakultetu dramskih umetnosti 2013. godine završava i master studije, takođe na odseku gluma, sa predstavom „Zoološka priča“ uz pisani rad „Zoološka priča, Edvard Olbi, Piter – STUDIJA LIKA“.

Od zapaženijih televizijskih ostvarenja tu su uloge u seriji „Ravna gora“, kasnije i u filmu „Za kralja i otadžbinu“, glavna uloga u filmu „Inkarnacija“ kao i razne uloge u drugim domaćim serijama kao što su Južni vetar, Klan i Preživeti Beograd.

Škola glume i režije

Informacije

Telefon:
+381 60 0858686

Pratite nas