SLAVICA STOJANOVIĆ

Slavica Stojanović

SCENSKE IGRE I SCENSKI POKRET

Slavica Stojanović

Slavica Stojanović rodjena je 22.01.1967. godine u Beogradu. Baletsku školu završila je 1985. godine u klasi profesorke Mirjane Nešić. Nakon završetka baletske škole angažovana je u pozorištu u “Slovenskom narodnom gledališču” u Mariboru, Slovenija, kao član baletskog ansambla.

U pozorištu je nastupala u epizodnim i solo ulogama u predstavama sa klasičnim i neoklasičnim baletom, operetama, dramskim predstavama i na mnogim festivalima.

Najznačajnije baletske predstave u kojima je bila angažovana su: „Flamska legenda” u koreografiji Dedovića, “Bahčisarajska Fontana”, “Krcko oraščić”, “Pergint” (W. Orlikovski), “Bolero”, “Romeo i Julija”, “Silfide” (Neubauer). Operete : “Travijata” (W. Orlikovski), “Slepi miš”, “Madam Baterflaj” (I. Otrin). Od značajnijih režisera saradjivala je sa Tomažom Pandurom.

Nastupala je i u inostranstvu i to u Italiji u Udinama i Trstu. U Austriji u Gracu, Klagenfurtu i Beču.

Od 1991. godine angažovana je kao član baleta Pozorišta na Terazijama u Beogradu. Nastupala je u predstavama : “Tri frtalja Beograda”, “Prestaće vetar”, (L. Pilipenko), ”Tri musketara” (K. Simić), “Svetlosti pozornice”, “Jubilej”, “Lutka sa naslovne strane” (S. Zablaćanski), “ Briljantin” , “Na slovo, na slovo” (S. Lapatanov),”Kabare” (S. Todorović), “Kiss me Keit” (V. Logunov) i druge.

Trenutno nastupa u predstavama: “Neki to vole vruće” (Štambuk) “Grk Zorba” (S. Zablaćanski), “Ženidba i udadba” (M. Cerović), “Cigani lete u nebo” (K. Simić).

Pored angažovanja u Pozorištu na Terazijama 2000. i 2001. godine nastupala je u Vagnerovom pozorištu na prestižnom svetskom festivalu u Bajrojtu Nemačkoj kao član baletske trupe koreografa Ivana Marka u predstavama “Parsifal” i "The Master-Singers of Nuremberg".

Učestvovala je u mnogobrojnim baletskim radionicama kod Četa Vokera, Mojce Horvat, kao i na televiziji u mnogobrojnim baletskim numerama.

Pored aktivne igračke karijere bavila se i pedagoškim radom sa decom u baletskim studijima “R.A.D.” i “Flex” u Beogradu.

Škola glume i režije

Informacije

Telefon:
+381 60 0858686

Pratite nas