Jedina smo škola glume koja radi podjednak broj predstava za osnovce i starije!

Pored redovnih časova u našoj školi na godišnjem nivou radi se čak 12 predstava sa profesionalnim rediteljima. Nakon premijera predstave se igraju na redovnom repertoaru Teatra 78.

Na TREĆEM POZORIŠNOM FESTIVALU ’’PRVI KORACI’’ od 25. novembra do 10. decembra 2017. godine radili smo tri predstave u i po prvi put u istoriji svih škola glume u zemlji prvi snimali dugometražni film ’’12’’ koji će imati svoju premijeru u februaru 2018.

U ovom semestru radićemo sa našim polaznicima kasting krajem februara za nove predstave i filmove u kojem bas Vi možete dobiti ulogu!

Nastavljamo da budemo prvi u svemu! Prvi put profesionalni dugometražni film u produkciji jedne škole glume! Naš najveći projekat do sad! Dugometražni film ,,Pretpostavka nevinosti" u režiji Jelene Marković, a u produkciji naše škole ,,Prvi koraci".

- premijera na 46. FEST-u 01.03.2018.

Naš treći festival ovog puta nosi i jednu novost, ovog puta je Pozorišni i FILMSKI festival „Prvi koraci“, jer ove sezone snimamo i prvi dugometražni film! Dok čekamo premijeru filma, pripremili smo tri nove predstave za vas.

Za svaki uzrast i za svakog ljubitelja pozorišta ,naš dragocen doprinos kulturnom sadržaju našeg grada.

Nagrađivana predstava i još nagrađivaniji film su ovog puta bili inspiracija za nas. Surova priča Dejana Dukovskog prepuna antagonista, materijalnog i moralnog siromaštva, sveukupnog ponora članova društva jeste bure baruta.

Po motivima drame Dejana Dukovskog

Adaptacija teksta i režija : Lazar Dubovac

Drugovi i drugarice, dajemo časnu pionirsku reć da će vas ova predstava nasmejati i dirnuti u srca! Originalno viđenje ove tople priče za sve generacije prvi put na pozorišnim daskama možete doživeti od naših pionira i pionirki.

Po motivima filma Gorana Markovića

Adaptacija teksta i režija : Lazar Dubovac

Šta se desi kada se igračke ujedine i pobune protiv modernih tehnologija koje danas sve više skreću pažnju dece? Na krilima mašte naši drugari donose vam duhovitu i razigranu priču sa edukativnim karakterom kako bismo podsetili sve mališane na radost i važnost igranja sa loptom, lastišom ili lutkom.

Tekst i režija : Lazar Dubovac

Koreografije : Tamara Antonijević

Drugi pozorišni festival ’’Prvi koraci’’ od 13. Maja do 16. Juna 2017.U prošlom polugodištu radili smo čak pet predstava u kojoj je svaki polaznik dobio ulogu!

Delikventi, problematična i agresivna deca su glavni protagonisti sablasne institucije vaspitno popravnog doma. Šta se krije iza tmurne, sive fasade?

Kultno delo Džordža Orvela u dramatizaciji Željka Karana i pod rediteljskom palicom Marka Novakovića satirično prikazuje možda i vanvremensku političku situaciju svake države.

Različiti li(n)kovi su bili pokretač ove predstave. Šta se sve dešava na jednoj televiziji u različitim studijima, emisijama i njihovim privatnim zamršenim odnosima.

Da li zaista postoji zemlja Dembelija? Glavni junaci ove fantastične predstave će nas uveriti da na krilima mašte možemo zaista obići ceo svet, ali i shvatiti onu čuvenu – svuda pođi, kući dođi. Upoznajte razne kulture, tradicije, običaje dalekih zemalja!

Naši mladi glumci su pronašli inspiraciju za raznovrsne likove u svojoj okolini, školi, kod kuće, na tv-u-.

Prvi pozorišni festival’’Prvi koraci'' od 28. Maja do 19. Juna 2016.

Koliko su svestrani i multitalentovani naši članovi pokazaće Vam izvođenjem najkompleksnijeg žanra u pozorištu – mjuzikla i to jednog od najčuvenijih i najizvođenijih „Čikago“!

Najmlađi članovi našeg studija vrlo maštovito i duhovito nam prikazuju svoje okruženje i način na koji ga oni vide.

Da pogrebnim zanatom mogu da se bave žene, da Topalovići mogu da budu Topalovićke i da im to jako dobro ide dokazaće Vam Dragana Đurđević svojom adaptacijom i režijom ovog nadasve čuvenog i uspešnog komada Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“.

Kako Tanjug javlja „Lajanje na zvezde” je ponovo na repertoaru! Ovog puta pozorišnom, u adaptaciji i režiji Lazara Dubovca.

Milica je u gadnom problemu. Nju niko ne voli! Ili samo tako misli. Nastavnici, porodica, društvo, bend, prve ljubavi - sve su to muke jedne Milice i njenih drugara iz odeljenja.

Zašto je tako lepo biti dete i gde sve možemo da stignemo na krilima mašte? Najbolje odgovore nam daju Petar Pan i njegova družina.

Lokacija

Škola glume i režije

Resavska 78, 11 000 Beograd

Informacije

Telefon:

+381 (0)60 085-86-86

Kontakt

Pratite nas