Tamara Antonijević je rodjena 5.12.1966. godine u Beogradu. Diplomirala Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Završila Srednju baletsku školu ,,Lujo Davičo" u Beogradu, a stručno se usavršavala u baletskoj školi ,,Vaganova" u Sankt Petersburgu - Rusija u baletskoj školi Rozele Hajtauer u Kanu -Francuska.

Od 2009. redevan je profesor scenskih igara na Akademiji umetnosti u Beogradu. Aktivan je igrač, II solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. Ostvarila mnoge solističke uloge u Baletu Narodnog pozorišta od kojih su najznačajnije samostalne uloge u baletima : ,,Labudovo jezero" Lakrdijaš, Tarantela - solo, Pas-de-quatre, ,,Žizela" Drugarice, ,,Don Kihot" Sančo Pansa, ,,Kopelija" Drugarice, ,,Romeo i Julija" Jutarnja igra, Tarantela , ,,Dama s kamelijama" Nanina… Gostovala je samostalno i sa Baletom Narodnog pozorišta u Holandiji i Nemačkoj. Van matične kuće učestvovala je u mnogim projektima kao igrač-gost iz Narodnog pozorišta. Pored velikog broja TV nastupa, ostvarila je solističke nastupe u projektima Bitef teatra, Ateljea 212…
Na Festivalu Vagnerovih opera, u nemačkom gradu Bajrotu, učestvovala je više puta u baletskim deonicama operskog repertoara, u trupi Ivana Marka. Izlagala je referate na baletskim simozijumima, povodom 75. godina Baleta Narodnog pozorišta i Svetskog dana igre, 1996. i 1997. godine. U periodu od 1997. do 2000. godine bila je član Predsedništva Udruženja baletskih umetnika Srbije.

Lokacija

Škola glume i režije

Resavska 78, 11 000 Beograd

Informacije

Telefon:

+381 (0)60 085-86-86

Kontakt

Pratite nas